Формула 1 има своя списък с категорични доминатори през годините, какъвто има и сега в лицето на Люис Хамилтън. Симбиозата между британеца и Мерцедес изглежда плашещо през последните 5 сезона, които донесоха 4 титли за Хамилтън и го бетонираха окончателно след легендите на най-касовата автомобилна надпревара на планетата.

В хода на миналата кампания той успя да изравни и задмине своя идол Айртон Сена в много от категориите, където бразилецът се намираше пред него. Следващата стъпка пред него, макар и самият той да не го търси целенасочено и на всяка цена, ще бъде свързана с покоряването на върховете, които зададе според мнозина най-големият състезател във Ф1 за всички времена – Михаел Шумахер.

Ето кои от рекордите на именития германец Хамилтън има всички предпоставки да атакува с мисъл, ако не за подобряване, то най-малкото да изравни.


Състезанието за Голямата награда на Китай - трети кръг от сезон 2019 във Формула 1 - ще се проведе в Шанхай на 14 април. Проследете свободните тренировки, квалификацията и самия старт чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.