Братът на Люис Хамилтън Никълъс ще участва тази вечер във виртуалната Гран при на Испания. Тя ще се проведе от 20 часа българско време и ще е петото онлайн състезание, което Формула 1 организира в дните, за които бяха планирани същинските надпревари през сезона. Ник Хамилтън ще участва за тима на Макларън. Той ще партнира на Ландо Норис, който успя да се включи реално едва в последната надпревара, а в предишните имаше технически проблеми.

Стартът ще се проведе по конфигурацията на до болка познатата на всички пистата Каталуния. В електронната надпревара ще участват още петима пилоти от Формула 1 – Шарл Льоклер, Алекс Албон, Антонио Джовинаци, Джордж Ръсел и Николас Латифи.

В състезанието трябваше да участва за първи път и Валтери Ботас – на мястото на Щофел Вандоорн. Позицията обаче ще заеме бившият пилот от Гран при Антъни Дейвидсън. Витантонио Лиуци, който има 80 състезания във Формула 1, ще кара за Алфа Таури.

С особен интерес ще се следи представянето на Серхо Агуеро от Манчестър Сити, който ще се състезава с други спортни звезди като Тибо Куртоа.

Състезанието ще бъде предавано пряко от телевизиите на правата за Формула 1 – у нас Диема, както и по всички канали в социалните мрежи.