Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън разкри в четвъртък, че водещите пилоти във Формула 1 са в преговори с други отбори, които могат да доведат до размествания преди сезон 2021.

Четиримата най-добреплатени в спорта на високи скорости – Хамилтън (Мерцедес), Даниел Рикардо (Рено), четирикратният световен шампион Себастиян Фетел (Ферери) и Макс Верстапен (Ферари) имат договори до края на 2020, като следователно могат да се присъединят като свободни агенти към нов отбор през 2021.

Британецът заяви, че по време на следващата година „трябва да видим промени сред пилотите, много неща се случват зад кулисите, всеки състезател обсъжда определени отбори“.

Той сподели пред журналисти, че очаква новите правила, които ще бъдат въведени през 2021, да стимулират промените.

„Ако се случи това, което те казаха на хартия, мисля, че ще станем свидетели, може би, на най-добрата ера във Формула 1 от много време насам. И аз искам да бъда част от нея“, заяви вече шесткратният световен шампион.

Говорейки на пресконференция на Петронас, Хамилтън заяви, че приветства възможността за битки на пистата с холандеца Верстапен, който беше определен тази седмица като „Най-добрият пилот във Формула 1“ от двукратния шампион Фернандо Алонсо, и монегаскът Шарл Льоклер от Ферари. Хамилтън е на мнение, че и двамата са бъдещи шампиони.

„И двамата имат много агресивен стил на каране, което е страхотно. И, по отношение на това кой ще спечели – е, да се надяваме, че ще съм още тук, за да се опитам да ги спра. Мисля, че Ферари има по-добрият шанс да осигури кола, която може да се бори за световната титла в близко бъдеще“, завърши той. /БГНЕС