Актуалният световен шампион във Формула 1 и лидер във временното класиране Люис Хамилтън заяви, че все още има трудности за приеме за реалност своите 6 победи в първите 8 старта на сезон 2019. Британецът призна, че изобщо не е очаквал толкова силно начало, след като болидът на Мерцедес е представлявал „бедствие” в хода на зимните тестове.

В неделя 34-годишният британец увеличи още повече преднината си на върха в класирането, отдръпвайки на 36 точки зад втория Валтери Ботас. Предвид факта, че финландският му съотборник разполага с абсолютно същия автомобил, преднината е значителна.

„Определено не очаквах да имам шест победи в тази фаза на сезона. Направо не е вярване”, коментира Хамилтън. „Лудост е да мисля къде се намираме в момента. В Барселона наистина бях убеден, че сме свършили добра работа през зимата.”

„Знаех, че двигателят този път се яви по-трудна задача пред момчетата в завода. Когато беше сглобена, колата изглеждаше наистина добре. Щом я изведохме за тестовете, се оказа истинско бедствие за пилотиране. Наистина е трудно да разбереш какво трябва да промениш.”

„В първите дни от тестовете просто трябва да следваш определен процес и нямаш много време за работа по баланса, по вкарването на автомобила в правилната зона. Накрая просто им казах: „Момчета, трябва да разберем какъв е диапазонът на този болид.” За наш късмет, успяхме да го намерим и това ни помогна да отключим голяма част от потенциала на автомобила. В същото време обаче не очаквахме чак такива изоставания от Ферари в първото състезание.”

„Направих лош старт и сега знам точно защо. Оттам нататък всичките ми стартове са силни. После отидохме в Бахрейн и Фераритата бяха леко пред нас, но влязохме в добра битка и си мислех, че може би балансът в силите ще се запази”, добави Хамилтън в интервюто за британския "Експрес".


Изживейте от край до край Гран При на Австрия, 9-и кръг от шампионата на Формула 1 за 2019 година, чрез преките предавания на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, които ще покрият свободните тренировки, съботната квалификация и самото състезание на 30 юни!