Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън изрази съвсем ясно как точно оценява настоящата ситуация на шампионата. Според него в сравнение с останалите спортове Ф1 изглежда като „заседнала в каменната ера”.

Британецът също така изрази недоумение защо никой не се допитва до пилотите, когато се взимат стратегически решения, касаещи развитието на надпреварата. Четирикратният първенец на планетата освен всичко друго отново се възмути на дизайна на новата писта в Маями.

„Наистина, Формула 1 е като заседнала в каменната ера, ако се сравни с Национланата футболна лига (по американски футбол на САЩ – б.р.) и футбола. Опитваме се да ги догоним, но това е дълъг процес”, коментира Хамилтън.

„Дали пилотите ще бъдат питани относно бъдещето на спорта? Ами дотук нямаше подобно нещо, не очаквам внезапна промяна.”

„Задачата пред Чейс Кери (изпълнителният директор на Ф1 – б.р.) е тежка – той е тук от едва 2 години, преди него не ни бяха разрешени социални медии. Бърни Екълстоун (предишния и дългогодишен шеф – б.р.) ги считаше за маловажни.”

„Много бавен процес е излъчването на състезания от Формула 1 да обхване целия свят. Лудост е да знаем, че има места по света, където тя още не е позната, а въпреки това е разпространена глобално и се предава по телевизията. Има още много за вършене, а „Либърти Медия” (собственикът на Ф1 – б.р.) правят верните стъпки”, завърши Хамилтън.

Още по темата:

Защо Мерцедес рухна на наглед леката за тях писта в Монреал?

Гран При на Канада и малките разлики в челото