Пилотът на Хаас Ромен Грожан потвърди, че неофициално във Формула 1 има два шампионата – „А” и „Б”. Французинът изтъкна факта, че Мерцедес, Ферари и Ред Бул се конкурират за челните места, докато другите отбори водят приятна битка за долните позиции.

Лидер при пилотите е Люис Хамилтън с 331 точки, докато пилотът на Ферари Себастиан Фетел е втори с 264. Следват Валтери Ботас (Мерцедес), Кими Райконен (Ферари), Макс Ферстапен и Даниел Рикиардо(Ред Бул Рейсинг). Рикиардо, който заема шестото място има 146 точки в актива си, докато първият пилот извън шестицата, който е от различен отбор е Серхио Перес. Мексиканецът има 53 точки за Форс Индия.

Именно след това следват пилотите на Рено, Хаас, Макларън, Форс Индия, Торо Росо и Заубер, а Грожан смята, че именно тази близка надпревара му липсва в челото на решетката.

„Проблемът на днешната Формула 1 е, че има две различни надпревари на трасето по време на едно състезание. Състезание „Б” е много по-интересно, след като много пилоти са близо един до друг и винаги има разместване на позициите. В състезание „А” е ясно всичко. Сега отиваме на Остин в САЩ, където е ясно, че Мерцедес и Ферари ще се борят за първите позиции, а Ред Бул ще е зад тях. Това не е интересно”, сподели Грожан.

„Те си имат свое собствено състезание, а ние нашето си. В края на краищата аз намирам позитивите в надпреварата, ала в челото нещата не ми се струват нормални за феновете”, завърши Ромен Грожан.

От 20-те пилота, Грожан е 13-и с 31 точки досега.