Формула 1 обяви, че няма да променя календара за следващия сезон. Кампанията през 2019 година ще продължи от март до декември, като първото състезание ще бъде в Австралия на 17 март, а последното ще се проведе на 1 декември в ОАЕ. През последните години Гран При на Германия на пистата Нюрбургринг беше сериозно застрашена заради финансови проблеми, но през тази година Мерцедес подкрепиха финансово състезанието и то бе посетено от голям брой зрители.

Промени в календара не бяха предвидени, но ще има такива в правилата. Едно от тях е свързано с възможността на болидите да карат пред колата за сигурност след рестарт на състезанието.

Освен това тимовете ще бъдат отговорни за първоначална проверка на своите автомобили преди етап – по-рано Хаас опитаха да нарушат правилата в Гран При на Италия, което доведе и до дисквалификация на Ромен Грожан.

Има и трета промяна, която ще бъде свързана с контролна светлина, която ще сигнализира за финал на състезанието. Развяването на флага ще остане, но само за тържествени случаи. Контролната светлина ще бъде включена в промените на Формула 1, тъй като в края на Гран При на Канада Уини Харлоу развя флага твърде рано, което коства на Даниел Рикиардо най-бързата обиколка на пистата.