Пилотът на Према Мик Шумахер е новият шампион във Формула 3. Той спечели тазгодишното издание на шампионата състезание преди неговия край, след като завърши на второ място във втория старт на Хокенхайм, където днес се провеждат финалните 3 кръга от сезона.

19-годишният Мик, който е син на легендата в моторните спортове Михаел Шумахер, влезе в уикенда с аванс от 49 точки пред най-близкия си преследвач Дан Тиктъм. Това значеше, че стига да не загуби повече от 15 точки спрямо състезателя на Ред Бул, титлата ще бъде негова.

Германецът стартира от втора позиция, а Тиктъм трябваше да започне едва 15-и, което доста улесни задачата на младия талант. В първото състезание за деня Шумахер не се представи никак добре, като се сблъска със своя съотборник Маркъс Армстронг, което резонира в 12-о място. Тогава Тиктъм завърши 5-и.

Мик Шумахер успя да завоюва титлата главно заради сензационната си форма през втората половина от кампанията. Неговите 8 победи се оказаха ключови за крайния успех над Тиктъм, с когото преди това имаха няколко доста остри размени на реплики.

Титлата носи на Мик Шумахер т.нар. "супер лиценз", който му дава право да се състезава във Формула 1. Германският тийнейджър и неговият екип обаче не бързат и по-всяка вероятност той първо ще премине през Формула 2 или през японските серии "Супер Формула", а едва след това ще направи опит във Формула 1.