Пилотът на Ферари Себастиан Фетел заяви, че неговият тим заслужава най-малкото признание за прогреса, който отбеляза през 2017 година, макар че отново големият конкурент Мерцедес обра всички титли.

Германците за четвърти пореден сезон спечелиха предсрочно трофея при конструкторите, а в Мексико Люис Хамилтън стори същото и при пилотите, лишавайки от смисъл последните два старта от календара. Фетел бе човекът, който единствен се задържа в битката с британеца, но плати цената за разочароващото представяне на „скудерията” след лятната пауза.

Бриаторе: Ако бях във Ферари, взимах Ферстапен със затворени очи

Все пак през сезона Ферари записа цели 4 победи, което не е малко предвид факта, че през миналата година дори не можеха да си помислят за спечелването на старта. „Като цяло смятам, че има много позитиви от този сезон”, коментира Фетел. „Никой не очакваше Ферари да бъде толкова силен. Направихме най-голямата стъпка напред, говореше се и за други хора, но в края на краищата ние бяхме там горе от самото начало и останахме там до края.”

„В позиция сме да се борим за победа в заключителното състезание (Гран При на Абу Даби – б.р.), в Бразилия спечелихме и качихме две коли на подиума. Смятам, че има много позитиви.”

Розберг: И другия сезон Фетел ще диша прахта на Хамилтън

„Разбира се, когато изпуснеш титлата, не е хич приятно, но в същото време трябва да бъдеш обективен. Миналата година не бяхме много конкурентни, не развихме по-добър начин колата си, а сега постигнахме огромен напредък. Дори когато се вгледаш в шанс, който може би си пропуснал, трябва да отдадеш дължимото на всички хора, на целия отбор за направената стъпка напред”, допълни Фетел.