Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг не дава особени шансове на Себастиан Фетел и Ферари да спрат доминацията на Люис Хамилтън през следващия сезон. След като интригата в настоящия приключи 2 състезания преди края, Розберг не вярва Мерцедес да изпуснат юздите така лесно.

В четирите години след преминаването към хибридните турбо двигатели германският тим отчетливо доминира и наниза четири поредни титли при пилотите (3 за Хамилтън и 1 за Розберг) и конструкторите. Този сезон Ферари беше най-близо до отправянето на реално предизвикателство, като се сгромоляса много сериозно след лятната пауза и това предреши целия дуел.

Големите шампиони във Ф1 през годините

Розберг чертае дори по-тъмна перспектива за „черните кончета”, които по негово мнение може и да не са най-близкият преследвач на Мерцедес през 2018 година. „Не смятам, че Фетел ще има по-голям шанс през следващата година”, заяви Розберг.


Не пропускайте Гран При на Бразилия от 18 часа днес - само в GONG PLAY и ефира на DIEMA SPORT 2!


„През този сезон възможността да спечели първенството бе много голяма за него, но Мерцедес като отбор е просто много силен. Смятам, че разликата между тях и Ферари всъщност може да стане по-голяма през идния сезон.”

Запознайте с новия вундеркинд във Формула 1

„Нека обаче първо да видим. Дори Мерцедес допуска грешки, Себастиан трябва да се надява на повече от тях и да бъде на точното място в правилния момент”, добави Розберг.


Не губи ценно време, а побързай към страницата на Играта – gong.bg/f1