Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен вярва, че все още не му се удал шанс да предизвика световния шампион Люис Хамилтън в истински двубой на пистата. Холандецът изрази надежда, че до края на сезон 2019 ще му се отвори подобна възможност.

21-годишният белгиец вече направи 2 пълни сезона с „биковете”, но въпреки някои впечатляващи победи не бе в позиция да се намеси истински в битката за титлата. По всичко личи, че и през настоящата кампания събитията ще се развият в сходна светлина, тъй като двигателят Хонда на Ред Бул бележи дефицит в мощността спрямо тези на Мерцедес и Ферари.

В състоялото се към края на май Гран При на Монако Ферстапен притискаше Хамилтън в продължение на 50 обиколки, тъй като ресурсът в гумите на британеца беше изчерпан. Въпреки усилията си холандецът се примири с финиш на втора позиция. „Ако трябва да бъда честен, все още чакам за истинска битка срещу Люис”, коментира Ферстапен.

„Разбира се, състезавам се с Люис вече няколко години. Никога обаче не съм имал усещането, че цял сезон се боря с него, затова ми е трудно да преценя в момента. Той отново е в битката за титлата, а ние просто имахме няколко добри състезания. Понякога е лесно да го изпревариш, защото той трябва да мисли за първенството. Да се надяваме, че тази година ние ще участваме по-сериозно в тази битка през целия сезон, във всеки уикенд. Тогава може да има сравнение между нас”, заяви холандецът.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!