Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула Макс Ферстапен беше категоричен, че не може и дума да става за сравнение между автомобила, с който разполага през 2019-а, и болидите на Мерцедес, които до този момент доминират по фрапиращ начин.

Първите 5 състезания сезона завършиха с двойни победи за германския тим, като Люис Хамилтън взе 3 успеха, а неговият партньор Валтери Ботас беше на върха в другите два случая. За сравнение Ферстапен има 2 трети места и четири пъти се класира веднага след местата на подиума.

„Мисля, че точно в този момент, ние не сме по-добри от Мерцедес в който и да е завой”, коментира 21-годишният холандец. „Колата ни е добра. Не става дума за това, че тя е лоша. Просто реалностите са такива, че Мерцедес са по-бързи от нас във всичко.”

„Завои със средна скорост, с висока скорост – бих казал, че положението е аналогично. Отново всичко зависи от нивата на притискане към асфалта. Очевидно в Барселона те бяха много силни в завоите с ниска скорост, а това ти дава добри предпоставки и за Гран При на Монако”, допълни Ферстапен.