Кими Райконен получи специален подарък от Ферари – болида SF71H, с който спечели Гран при на САЩ през 2018 година. Световният шампион във Формула 1 за 2007 г. публикува снимки в Инстаграм от пристигането на колата. Той я „паркира” в гаража си редом с колекцията си от дърт байкове.

Успехът в САЩ бе особено приятен за Райконен, тъй като дойде след цели 113 старта пауза. Последната победа преди тази той бе спечелил в Австралия през 2013-та, когато караше за Лотус.

Кими поведе след старта на пистата в Остин, устоя на атаките на Люис Хамилтън и изпълни прекрасно стратегията си с едно спиране в бокса. След това заяви, че статистиката не означава нещо особено за него, но реакцията му на трасето след финала бе показателна. "Най-накрая, по дяволите!", бе репликата на Райконен, след която благодари на тима си.

Преди надпреварата в САЩ бе обявено, че Кими напуска Ферари в края на 2018 година и на неговото място идва Шарл Льоклер. След победата на COTA той бе категоричен, че като пилот търси различни предизвикателства и в нито един момент не е бил разочарован от решението.