Отборът на Ферари във Формула 1 реши да не предприема излишни рискове в Гран При на Испания и ще смени двигателя в болида на Кими Райконен. Финландецът няма да претърпи санкция в тази връзка, тъй като това е първата смяна от разрешените две (пилотите имат право на 3 двигателя в хода на сезона с 21 състезания).

Фетел даде поводи за оптимизъм на Мерцедес

Действията са предпазна мярка, след като във вчерашната втора свободна тренировка в даден момент от колата на Ледения се разнесе пушек. От бокса веднага наредиха на 38-годишния ветеран да угаси двигателя, докато той се придвижваше по инерция в питлейна. Сигналът за тях не е бил толкова облака дим, който се разнесе, а тревожните телеметрични данни, получени в същия миг.

„В един момент имахме проблеми и ми беше наредено да спра колата”, обясни Райконен. „Все още не знаем какво точно се е случило, но ще го разберем. През нощта ще имаме работа. Ще проверим всичко много внимателно, за да вникнем в проблема.”

Първоначалният преглед на двигателя не разкри специфичен проблем, затова от Ферари решиха да играят на сигурно, като поставят нов двигател в колата на пилота си.

Квалификацията в Барселона е днес от 16 часа българско време. Насладете се на екшъна в Каталуня чрез прякото предаване на DIEMA SPORT, а също и онлайн чрез GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.