Скандалният мениджър на Фернандо Алонсо – Флавио Бриаторе предизвика сериозен шум във Формула 1, като заяви, че неговият клиент и понастоящем пилот на Макларън може отново да кара за Ферари.

Алонсо остава във Ф1 и през 2018-а

Както е известно, договорът на 35-годишния двукратен световен шампион с британския тим изтича, а дотук партньорството между Макларън и Хонда му даде твърде малко аргументи за преподписване. Японската компания вече трети сезон не може да сглоби адекватен двигател, което съвсем не е по вкуса на Алонсо. Не е тайна за никого, че испанецът иска да прибави поне още една световна титла на сметката си, преди да се оттегли.

Алонсо не може да се начуди на дебелия чек от Инди 500

Алонсо сам отбеляза в интервю по-рано през месеца, че е далеч от отказването и че все още не мисли относно опциите си за 2018 година. Тогава той изключи единствено отбора на Ред Бул заради това, че австрийците разполагат с двама млади състезатели. Изненадващо  за мнозина предвид обтегнатите отношения, при които Алонсо и Ферари се разделиха преди време, „скудерията” си остава вариант пред ветерана.

Шефът на Макларън откровен: Не знам как ще задържим Алонсо

Алонсо: Без Хонда Макларън ще е много по-силен

„Не изключвайте завръщане на Алонсо във Ферари”, заяви Бриаторе, който има доживотна забрана да заема ръководен пост във Формула 1. „Очаквайте много промени и движение на пазара за пилоти през следващите месеци. Ние оставаме спокойни, когато трябва да вземем своето решение.”

„Алонсо се усеща в пика на своите сили благодарение на уменията си и натрупания опит”, подчерта италианецът.

Самият пилот се изказа в подобен стил. „Бих искал да стана част от проект, който е безопасен, не търся рискови ходове. Ще ми се да отида на място, където отново ще мога да съм конкурентен и пак да печеля състезания. След 16 години във Формула 1, в които постигнах всичко, бих искал да бъда отново сред битката в челото за последните си години”, допълни Алонсо.