Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо продължи с публичните си атаки към партньора на отбора – Хонда. Според испанеца тимът му ще бъде много по-конкурентен, ако смени доставчика си на двигатели.

В последно време отношенията между Макларън и Хонда охладняха значително заради повтарящите се проблеми с надеждността на задвижващите блокове. Освен всичко друго вече трета поредна година японците не могат да произведат двигател с адекватна мощност.

Обратното броене между Хонда и Макларън започна

Във вчерашната квалификация за Гран При на Канада Алонсо успя да изстиска максимума, класирайки се на 12-а позиция. „С този двигател губим време на правите, а ако това не беше така, щяхме да сме много по-конкурентни”, заяви 35-годишният ветеран.

„С топ двигател можехме да постигнем резултат като този на Ботас”, добави той.

Шефът на Макларън: Не знам как ще задържим Алонсо

Някои медии си поиграха с модерните технологии, за да изчислят колко точно губи болидът на Алонсо в рамките на обиколка. Според германските колеги изоставането им е средно по 1,3 секунди. Това действително значи, че при по-добре функционираща техника Алонсо с лекота би намерил място в последната сесия от квалификацията.