Шефът на Макларън във Формула Зак Браун чистосърдечно си призна, че не знае как ще убеди Фернандо Алонсо да остане в отбора.

Договорът на двукратния световен шампион изтича в края на годината, а самия испанец призна, че все още не бърза с обмислянето на опциите. 35-годишният Алонсо със сигурност не би прекарал още 12 месеца в битка на дъното, каквато му предложи Макларън във всеки от трите му сезона там. Не е тайна, че Алонсо има желание да прибави трети трофей на сметката си, а това очевидно няма да бъде по възможностите на отбора в близкото бъдеще.

Фернандо Алонсо остава във Ф1 и през 2018-а

„Трудно е да си представим, че през следващия сезон ще се борим за световната титла. Все пак е възможно да направим голяма стъпка напред”, каза Зак Браун. „Имаме да разрешим вашни проблеми, особено що се касае до задната част на колата.”

Алонсо зачеркна Ред Бул от опциите си

„2018-а не е чак толкова далеч и трябва да преценим как ще действаме оттук нататък. Алонсо? Ще дими през идните месеци, но колкото до това дали той ще продължи с нас – аз не знам как да го убедя. Самият той трябва да реши дали тази е обстановката, която желае. Трябва да оставим Фернандо и отбора да говорят, а също и да видим как ще се представим във втората половина от сезона”, допълни Браун пред ESPN.