Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо коментира, че не смята да приключва кариерата си в края на следващия сезон.

35-годишният ветеран има договор с тима до края на годината, като не е много ясно дали ще подпише нов. Предвид трудностите, които изпитва британския тим с двигателите на Хонда, изглежда доста съмнително дали Алонсо ще продължи тази авантюра.

Договорът на Алонсо осуетил мераците на Мерцедес

В момента той се готви усилено за участието си в Индианаполис 500, а по същото време в неделя за Гран При на Монако ще го замести друга „стара пушка” – Дженсън Бътън.

„Засега не планирам второ участие тук”, каза той пред мадридския ежедневник „Марка”. „За момента Инди 500 си остава изолиран случай. Просто искам да карам тук сега. После ще направя равносметка на тези две седмици и самото състезание.”

Тройната корона, която блазни Алонсо

„За момента се чувствам добре, но повтарям – повторна поява тук не е сред плановете ми. Моята главна, уникална и екслузивна цел е да печеля и да продължавам във Формула 1. Инди 500 и „24-те часа на Льо Ман” са атрактивни състезания, но не и в краткосрочен план. Кой знае, може би малко по малко…”, загадъчно заяви Алонсо.