Бившият мениджър на Михаел Шумахер – Вили Вебер разкри, че той е убеждавал безуспешно легендарния пилот против завръщането във Формула 1, което последният осъществи през 2010 година.

Единственият 7-кратен световен шампион във Ф1, който ще навърши 50 години през тази седмица, се оттегли първоначално от спорта през 2006 година, но после се завърна като състезател на набиращия инерция отбор на Мерцедес. На мнозина направи впечатление, че тогава Вебер вече беше до него.

„Дали го съветвах да се завърне? Не, изобщо. Обадих му се и му казах: „Моля те, не го прави. Можеш само да загубиш от това!”, разказа Вебер пред „Абендцайтунг”.

„Той беше 7-кратен шампион и не трябваше да доказва нищо. Михаел обаче наистина искаше да кара. Сметнах, че всичко ще бъде наред, нека отново каро, само че без мен.”

„Как се отрази този спор на отношенията ни? Никак. Все още имахме договор до 2014 година, но аз вече не исках да обикалям цялото земно кълбо. Аз съм човек, който вярва, че всичко в живота е до време. Това, което заедно с Михаел вършехме през тези почти 20 години, това беше времето за Формула 1. Не можеш да го повториш или да върнеш времето назад.”

„Ние се разделихме като приятели и след това сме говорили стотици пъти по телефона или пък на кафе или вечеря”, каза Вебер.