Вече над 4 години след почти фаталния за Михаел Шумахер ски инцидент в Алпите информационното затъмнение около живота на 7-кратния световен шампион остава все така плътно. Няма външен човек, който да е пробил бетонения зид, издигнат от семейството на пилота. А не е като да нямаше опити (или най-малкото спекулации за такива). В тази връзка германското издание „Бунте” опита да хвърли малко повече светлина върху един много важен аспект – кой реално управлява състоянието на Пилето, което наброява стотици милиони?

Мълчанието ненарушимо властва около Шумахер

На тази дата вдъхновението Шумахер е по-живо от всякога!

Дори да оставим настрана слуховете за живот във вегетативно състояние, е ясно, че след претърпените черепно мозъчни травми  49-годишният Шумахер няма как да се разпорежда с имуществото си. Според уважаваното икономическо списание „Форбс” той си остава един от най-богатите спортисти на планетата. Приблизителните данни за размера на богатството му в момента варират в интервала между 760 и 930 милиона евро.

Още преди 16 години легендата на Ферари взе интересно решение. На 27 август 1992 година той оторизира баща си Ролф Шумахер (72-годишен) да го представлява в личен и финансов план. В пълномощното изрично се посочваше, че то е валидно не само до края на живота на Михаел, но и след евентуалната му смърт. По онова време състезателят и днешната му съпруга Корина вече бяха двойка, но пък нямаха сключен брак.

Барикело не получил разрешение да види Шумахер

Злополучният ски инцидент на 29 декември 2013-а година доведе до промяна. Три месеца след него Корина подаде иск пред Мировия съд в Нион, Швейцария – където се намира вилата, в която понастоящем преминава рехабилитацията на пилота – да бъде негов представител. Съдия Марион Цубер в крайна сметка одобри молбата и така съпругата на Шуми стана мениджър на неговото имущество. Има обаче и едно важно условие  – тя не може да взима решения за крупни суми, покупки на имоти или заеми без одобрението на швейцарската Държавна агенция за защита на децата и възрастните хора.

Тъжни новини за Шумахер: Затварят картинг пистата му

Вестник „Билд” пък се позовава на свои източници, когато твърди, че съгласно завещанието на Шумахер основните наследници при смъртен случай ще бъдат Корина и двете им деца – дъщерята Джина Мария (21-годишна) и синът Мик (19-годишен).