Президентът на Международната федерация по автомобилизъм Жан Тод направи важно разкритие за феновете на моторните спортове. Французинът призна, че е гледал един от последните стартове в календара на Формула 1 за 2018-а – Гран При на Бразилия – в компанията на своя добър приятел Михаел Шумахер.

Както добре знаем, семейството на 7-кратния световен шампион държи здравословното състояние на бившия пилот в изключителна тайна след почти фаталния ски инцидент в Алпите през 2013. Тогава докторите едва спасиха живота на 49-годишния германец, който при падане удари главата си в скрит под снега камък. След известен период на възстановяване близките на Шумахер се уединиха в дома им край Женевското езеро, а оттогава информацията за него е изключително оскъдна.

В интервю за „Ауто Билд” Жан Тод разкри, че е изгледал състезанието именно в Швейцария близо до своя приятел, на когото дълги години беше шеф във Ферари. „Всъщност винаги внимавам, когато трябва да казвам каквото и да било, но е вярно, че гледах Гран При на Бразилия в Швейцария с Михаел”, заяви французинът. "Посещавам Михаел минимум два пъти на месец. Виждам Михаел, обичам Михаел. Виждам неговото семейство. Ще ми се ситуацията да е различна."

Това значи, че той е има много ясна представа какво е реалното състояние на легендарния състезател, върху когото тежките черепно-мозъчни травми със сигурност са оставили отпечатък.