Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел потвърди, че никога не е получавал разрешение да посети легендата Михаел Шумахер. Седемкратният световен шампион вече няколко години се възстановява в дома си на Женевското езеро, а неговото семейство е ограничило до минимум информацията, която изтича в публичното пространство.

През 2013 година Шумахер преживя почти фатален ски инцидент в Алпите, като животът му беше спасен с тежки черепно-мозъчни операции. Характерът на травмите, а и този на манипулациите за съжаление гарантираха, че Пилето ще живее с последствията до края на живота си.

Напоследък изглежда, че режимът за посетители е станал по-либерален, като наскоро президентът на Международната федерация по автомобилизъм – и близък приятел на Шуми – Жан Тод се похвали, че е гледал Гран При на Бразилия в компанията на бележития състезател.

Подобни визити неведнъж бяха приписвани и на Фетел, който винаги е поддържал близки отношения със своя идол. В интервю за швейцарското списание „Блик” той опроверга информациите. „Дали все още не ме пускат при него? Да, това е така”, заяви Фетел. „Михаел прекара толкова много години в Маранело, затова продължи да се навърта около отбора.”

„С него можех да си говоря на езика на пилотите, а не на този, който ползват инженерите. Точно по тази причина да си общувам с него винаги би било от полза, защото връзката помежду ни е много добра. Да, той ми липсва”, добави Фетел.

Двамата редовно участваха в събитието Състезанието на шампионите, като донесоха 6 триумфа на Германия.