Бащата на настоящия ас от Ред Бул Макс Ферстапен – Йос, реши да интензифицира и без друго сериозните слухове, които твърдят, че неговият син се е насочил към трансфер в друг тим. Бившият състезател от Формула 1 сподели в социалните мрежи новина, в която се говори именно на тази тема.

През уикенда техническият съветник при „биковете” д-р Хелмут Марко за пореден път изрази своите притеснения, че Мерцедес се опитва да изкуши 21-годишния талант. „Към момента има само една печеливша кола и тя принадлежи на Мерцедес”, каза австриецът.

След Гран При на Канада Макс Ферстапен беше помолен да коментира действията на своя баща и по-специално ретиутването на новината. „Вътре се казват доста неща, но в крайна сметка аз съм състезателят, а не баща ми”, отвърна голямата надежда на Ред Бул.

В същото време обаче холандецът не пожела да изключи като възможен сценарий преминаването си в друг тим. Ферстапен има договор с Ред Бул до края на 2020 година. „Аз съм доволен от мястото, където се намирам, но можем да се представяме и по-добре. Вярвам в проекта ни с Хонда. Всички работят здраво, за да направят колата по-бърза. Нека видим какво ниво можем да постигнем в следващите стартове”, каза състезателят.

„Ако получим повече мощност в двигателя, а колата стане по-балансирана, то ситуацията ще се промени. Знаех, че ще имаме проблеми в Монреал”, допълни Ферстапен, който завърши на 5-о място зад колите на Ферари и Мерцедес. „Миналата година бяхме много конкурентни тук, но тогава колата ни беше по-добра от тези на Мерцедес и Ферари. Сега не мога да кажа същото. Не е тайна, че трябва да се подобрим. Знаем нашата позиция от началото на сезона, затова резултатите не изненадват никого в отбора”, добави пилотът на Ред Бул.