Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен напомни на феновете си за своята голяма цел – преследването на световната титла – и заяви, че дори в момента я преследва.

21-годишният холандец отчете огромното превъзходство на Мерцедес над останалите тимове, което си пролича ясно чрез 6-те победи в първите 6 старта за сезон 2019. Дотук Ферстапен завършваше или трети, или четвърти в тези състезания, като до момента още не му се удало да надвие състезател на германците.

„Мерцедес има по-висока максимална скорост”, заяви холандецът. „Аз съм много мотивиран да стигна до подиум в Канада. Разбира се, бих искал да спечеля, но сега Мерцедес е толкова силен, че не е лесно.”

„Така или иначе, успяхме да се приближим по-близо до мисълта за световната титла. Ясно е, че винаги искаш да мислиш за нея, но в крайна сметка трябва да извличаш най-доброто от всеки уикенд. Дотук ни се удава, може би с изключение на Монако, но за да спечелим титлата, е нужно повече”, добави Ферстапен.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!