Голямата звезда на Мерцедес - Люис Хамилтън е изключително близо до шеста титла при пилотите във Формула 1. Постижение, което го доближава до абсолютния рекорд на Михаел Шумахер, който е със седем. Люис се качи на 14 подиума от 17 Гран При надпревари, включително и 9 победи. Води пред своя съотборник - Валтери Ботас с впечатляващите 64 точки. Накратко – 78 точки могат да бъдат взети от последните 3 състезания след Гран При на Мексико. Това означава, че братанецът трябва да увеличи преднината си с още 14 точки, за да бъде шампион още тази неделя.

Още от дебюта си във през 2007-а, агресивният му стил и познанията за шасито го поставят в позиция да атакува всеки един рекорд във Формула 1. Най-много пол позишъни, най-много точки за един сезон, най-много спечелени точки от всеки един пилот в историята на Ф1, най-младият водач в генералното класиране, най-много пол позиции на определено Гран При, най-много победи след Михаел Шумахер в класацията за всички времена. Списъкът може да продължи и още.

"Отборът израсна много с Валтери и мен. Трябва да се чувстваш добре в своята кожа и да не се поддаваш на мнението на другите. Това е важен фактор, за да постигнеш победи в живота и Ф1. Помня, когато се татуирах за пръв път и си направих пиърсинг на ушите. Направих го, защото исках. Помня как хората коментираха, че това ще се отрази зле на кариерата ми. Сега мога да правя каквото си искам, що се отнася до стила ми. Много е яко как можеш да промениш мирогледа на хората.“

„Старая се да опитвам нови неща, когато съм извън пистата. Дали ще е мода, музика, пътувания или ще откривам границите на физическите си възможности. Човек трябва да се наслаждава на живота. За да си успешен в спорт с много напрежение, както е Формула 1, трябва да можеш да се погледнеш отстрани. Това е най-добрият начин за развитие.“

Менталната устойчивост и воля са едно от най-силните оръжия в арсенала на Люис. Нещо, което превъзхожда дори таланта му.

„Мисля, че това е едно от най-важните неща, които може да направи човек: Да се учиш непрекъснато, да се подобряваш и да бъдеш горд с това, което си. Дълго време от живота ми се опитвах да бъда като другите. Всъщност, едно от най-яките неща е да си различен. Да изглеждаш различно или да бъдеш уникален е нещо, на което трябва да гледаш положително, а не отрицателно. Но това не се постига лесно. Налага ми се да работя здраво – графикът ми е тежък и имам много цели. Знам, че единственият начин да ги постигна е чрез работа. Искам да покажа най-доброто, на което съм способен. Наслаждавам се на работата с отбора. Обичам състезанията. Перфекционизмът е тайната. Това ме кара да ставам всяка сутрин”, завърши той.