Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че в нито един от 8-те дни на предсезонни тестове в Барселона не е преминал без възникването на някакъв проблем. По думите на британеца той все още се опитва да свикне с новия болид.

Изказването е интересно, тъй като въпреки някои несгоди, Мерцедесът демонстрира добро темпо и никак нелоша надеждност на пътя. Вярно е, че в най-добрите си обиколки Хамилтън изостана на почти 0,7 секунди от рекордното време на Кими Райконен (Ферари) от 1:18,634 минути. При все това британецът е уверен, че скоро ще привикне към особеностите на своя W08 и вярва, че отборът е в състояние да отбележи сериозен прогрес.

Кими: Ферарито е много, много по-добро от миналата година

„Дали имаме потенциал ли? Само времето ще покаже“, заяви пилотът на Мерцедес.

„Фокусираме се върху това да разберем колата по-добре и да извадим най-доброто от нея. Както казах вече няколко пъти, нямахме нито един напълно перфектен ден в тестовете. Ясно е обаче, че в автомобила има още потенциал за развитие.“

Подобренията на Мерцедес дотук не сработват

„Всяка година на този етап не се опитваш да караш възможно най-бързо. Има моменти, когато даден отбор крие възможностите си, като кара с тежести. Аз самият не виждам с какво подобна тактика би помогнала на нашия тим.“

Лауда: Фераритата са най-бързи, все едно се движат по релси

„Не усещам, че вадя всичко възможно от колата, така че бих могъл да съм по-бърз. Разбира се, има толкова много фактори, които биха могли да намалят времето за обиколка. Дотук направихме всичко необходимо и научихме доста. Това е позитивно, защото понякога не получаваш подобен шанс. Случва се и да си гоним опашките. Ние обаче научихме немалко. Чувствам се уверен, че взехме всичко възможно от тези тестове“, завърши Хамилтън.