Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен заяви, че болидът за 2017 година е в пъти по-добър от своя предшественик.

„Черните кончета“ се оформиха като хита в предсезонните тестове в шампионата в Барселона, като финландецът постави рекордно време от 1:18,634 в последния от общо 8-те дни. Представянето на Райконен и Себастиан Фетел даде сериозни надежди на феновете, че доминацията на Мерцедес през последните 3 сезона е към края си. Шампионите вече опитаха да „прехвърлят топката“ в полето на Ферари, като ги обявиха за най-бързите, докато в „скудерията“ се стремят всячески да бягат от ролята на фаворит.

Подобренията на Мерцедес дотук не сработват

Въпреки всичко Райконен не се уплаши да заяви, че е много впечатлен от представянето на колата. „Смятам, че всичко беше повече или по-малко положително. Колата върви добре и впечатленията, която остави у двамата пилоти, бяха хубави. Смятам, че отборът е свършил добра работа през зимата по подготовката на болида и неговата надеждност“, заяви скандинавецът.

„Ако сравните ситуацията с тази от миналата година, нещата са много, много по-добри в толкова отношения. Къде обаче ще бъдем в първото състезание? Нямам никаква идея. Повтаряме същото всяка зима, ще получим отговори след няколко седмици“, добави Райконен.

Лауда: Ферарита са най-бързи, все едно карат по релси

Дотук разликата между Ферари и най-добрите опити на Мерцедес достига 0,7 секунди, а пилотът на „черните кончета“ намекна, че може би колата разполага с още неразкрит потенциал. „Не съм сигурен дали можем да караме по-бързо, но не това е идеята на тестовете. Очевидно се опитваме да бъдем възможно най-бързи, но след часовете на трасето преглеждаме какво можем да подобрим“, каза още Райконен.