Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел призова отбора да остане здраво стъпил на земята и да не прибързва с изводите след днешното страхотно представяне в сутрешната сесия от третия ден на вторите предсезонни тестове в Барселона.

Германецът успя да подобри значително най-доброто време дотук в подготовката, което вчера Валтер Ботас (Мерцедес) постави. Четирикратният шампион обаче показа, че не се поддава на преждевременна еуфория и заяви, че Мерцедес си остава тимът, който ще е основен претендент през наближаващия сезон.

Фетел изригна с рекордно време в тестовете

„Дали всички ще се опитват да победят нас? За първи път чувам подобно нещо, може би просто не контактувам достатъчно напоследък. Мисля, че ние сме концентрирани върху собствените си планове, а това е важното, защото имаме много задачи в списъка“, коментира Фетел.

„Според мен най-вероятно изоставаме леко от графика, така че ни чака още доста работа, която да отметнем до първия старт за сезона в Мелбърн. Това е една специална писта, като през годините научихме, че тестовете в Барселона дават важна индикация.“

„Със сигурност колата е доста по-добра от миналогодишната, тъй като природата на Формула 1 претърпя промени. Засега всичко изглежда на мястото си, но сме едва в началото. Ако погледнете колко обиколки направиха от Мерцедес, а после върнете лентата назад, ще видите, че те потеглят относително бавно в тестовете, а после изригват в състезанията. Те са тези, които всички ще опитват да победят. Ние също ще пробваме. Няма значение къде се намираме сега, защото се развиваме, трябва усилен труд и подобрение. Много е важно да не се разсейваме“, допълни Фетел.