В Мерцедес има известно притеснения, че нововъведенията по болида им за 2017 година дотук не сработват. За това индикира почетния президент на шампиона при конструкторите във Формула 1 – Ники Лауда.

Във вчерашния ден от втория предсезонен тест в Барселона нито Валтери Ботас, нито Люис Хамилтън можеха да се мерят със скоростта на Себастиан Фетел и неговото Ферари. Германецът подобри досегашния рекорден резултат в тестовете (който принадлежеше на Ботас) с почти 3 десети от секундата. Мнозина от наблюдателите отбелязаха и факта, че пилотът на „скудерията“ видимо намаляваше темпото във финалния сектор от пистата, което говори за още потенциал в неговата кола.

Лауда: Ферари са най-бързи, все едно се движат по релси

Логично на този етап Мерцедес нямат много поводи да бъдат доволни, а Лауда, както винаги, не се посвени да говори в прав текст. „Лично аз не съм много щастлив“, коментира австриецът пред германската телевизия RTL. “Изпробвахме няколко ъпгрейда по колата, които обаче не сработиха по начина, който очаквахме.”

“Затова ще продължим с тестовете и утре (б.р. - днес). Трябва да направим още промени с цел да разберем как точно колата да се движи възможно най-бързо по трасето. Сигурен съм, че тези проблеми са разрешими и ще бъдат отстранени преди началото на сезона в Мелбърн.”

Фетел: Това са просто тестове, да не се разсейваме

“Никой не може да каже как ще изглеждат нещата в първото състезание. Мерцедес се готви за тежка година, но ще дадем най-доброто. Аз оставам оптимист. Първите три състезания ще ни дадат представа какво да очакваме. След тях ще разберем какво точно е съотношението на силите. Лично аз мисля, че Ферари, Мерцедес и Ред Бул ще са близко един до друг, може би ще се вместят в една-две десети от секундата. Това са добри новини преди първия старт за сезона”, добави Лауда.