Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо разкри, че мечтата му като малък е била да се състезава за МакЛарън, но съжали, че в живота нещата не винаги се получават по начина по-който искаш или го планираш. Преди часове стана ясно, че испанецът и британският тим се разделиха, като до това се стигна след скандалите, които съпровождаха отбора през последния сезон.

„Като малък мечтаех да пилотирам за МакЛарън, но в живота не всичко се получава както искаш. Продължавам да мисля, че „сребърните стрели” са велик тим, но през този сезон имахме както победи, така и неуспехи. Не е тайна, че се чувствах тук като у дома си”, каза пилотът.

„Имаше много слухове за фаворизиране на хора в МакЛарън, но това не беше така – имахме равни шансове за успех”, каза още испанецът.

„Сега и двете страни могат да се съсредоточат в подготовката си за новия сезон. Желая успех на отбора, както и на компаниите Vodafone, Banco Santander, Mutua Madrilena, а разбира се и на всички останали партньори”, завърши Алонсо, който вече е свободен да си търси нов отбор.