Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо вече не е пилот на МакЛарън Мерцедес. Информацията потвърди неговият мениджър Луис Гарсия Абот пред Радио Марка.

 

Преговорите между двете страни са приключили и испанецът вече е не е обвързан с тима на „сребърните стрели”. Контрактът между Алонсо и МакЛарън е прекратен и сега пилотът е свободен да си търси нов отбор, за който да се състезава през следващия сезон.

 

Повече подробности на този етап около раздялата не бяха съобщение, но стана ясно, че Алонсо няма да плати никаква парична компенсация на вече бившия си отбор.

 

Световният шампион от известно време водеше преговори, за да бъде постигнато съглашение относно бъдещето му в тима. През последните няколко месеца 26-годишният испанец бе в изключително обтегнати отношения с боса на МакЛарън Рон Денис. До крайната мярка се стигна и благодарение на скандала, който се развихри вътре в отбора. През изминалата състезателна година във Формула 1, Алонсо и неговият вече бивш съотборник Люис Хамилтън не успяха да мерят общ език, което също наля не малко масло в огъня.

 

Договорът на Алонсо с МакЛаърн включваше и 2008 година, с опция за трети сезон при „сребърните стрели”. След разрива между отношенията му с Денис обаче вероятността за оставането му бе минимална.

 

Испанските медии пък побързаха да съобщят, че Рено е най-близо до нов подпис с двукратния световен шампион.