Бащата на Люис Хамилтън призова всички във Формула 1 да последват примера на световния шампион и "да положат коляно" на старта на сезона на 5 юли в Австрия.

getty images
84 снимки

Пилотът на Мерцедес, единственият тъмнокож първенец в историята, критикува ръководството на Формула 1 за това, че остави именно на него да призове за расова равнопоставеност. Шесткратният световен шампион планира да падне на коляно преди старта на сезона, следвайки примера на бившия куотърбек в НФЛ Колин Кепърник.

"Не говоря само за Люис, а за Формула 1 като цяло. Надявам се всички да паднат на коляно. Трябва самите Формула 1 и ФИА да призоват за подобно нещо в подкрепа на призива за расова справедливост, но не само за това, а и за всички, които са засегнати от Ковид", каза той за gpfans.com.

Бащата на Люис, който е негов мениджър, също така се гордее от това, че неговият син отправи призива публично.

"Люис върши нещо страхотно. Той е сам на тази си позиция (тъмнокож световен шампион) в историята и не се притеснява да се наведе над парапета за нещо, в което вярва. Не съм изненадан, че го прави, защото той обича да разчупва подобни догми. Изненадан съм, че никой друг не проговори преди него", каза още той. /БТА