Ръководството на Тотнъм Хотспър има големи опасения, че нападателят на клуба – Хари Кейн, може да изрази желанието си да напусне отбора през идния летен трансферен пазар.

Юношата на „шпорите” има 171 гола в 262 мача във всички надпревари за лондонския тим, но Кейн все още няма спечелен трофей с екипа на Тотнъм. 26-годишният стрелец има контракт до края на сезон 2023/24 с отбора, но желанието му е Тотнъм да започне да утвърждава доброто си спортно представяне с триумфиране в различни надпревари. Английският The Times пише, че проблемите през новия сезон при резултатите на Тотнъм разубеждават Кейн дали бъдещето му е в Северен Лондон. Отборът допусна загуба с 2:7 от Байерн Мюнхен във вторник, а много от играчите на отбора искат „ново предизвикателство”.

Мениджърът на тима Маурисио Почетино също не е сигурен за оставането си в отбора, след като има големи раздирания по темата с новите играчи с президента на клуба – Даниел Леви.

Очакванията са такива, че ако някой предложи 150 милиона паунда за Кейн, то е твърде вероятно клубът да приеме подобна оферта.