Когато голям отбор като Тотнъм инкасира толкова жестока загуба, както тази от Байерн, веднага се започва ровене в историческите книги. И тяхната цел е само една - да се провери дали това е най-голямата гавра на терена с "шпорите" в историята им. 

Е, ако това би могло да е някакво успокоение за феновете на лондончани, те са яли и по-големи шамари като домакини в историята си. Но все пак никога досега не са ставали жертва на толкова огромна загуба у дома в евротурнирите. 

Всъщност, "шпорите" бяха превърнали дома си в своята крепост в Европа и рядко допускаха загуби. И когато това се случваше, най-тежките от тях бяха с по два гола разлика. Такива бяха например от Бенфика на 1/16-финалите на Лига Европа през 2014 г. с 1:3, както и с 0:2 от Люцерн през далечната 1995 г. в групите на несъществуващия вече турнир Интертото. 

А иначе английският тим беше близо до рекордната си загуба у дома въобще в историята. Играчите на Маурисио Почетино се доближиха обаче съвсем до антирекордите, поставени преди около век. Двете най-тежки поражения на тима на свой терен са с по 0:6. 

Те са инкасирани на два пъти, като и двата пъти това се случва за първенство. Победителите с този резултат са Съндърланд на 19 декември 1914 г. и Арсенал на 6 март 1935 г. 

Иначе тимът има две по-тежки унижения в историята си изобщо. Най-тежката му загуба за първенство е 0:7 от Ливърпул на "Анфийлд" на 2 септември 1978 г., а най-тежкото му поражение изобщо в историята е 0:8 от Кьолн в турнира Интертото на 22 юли 1995 г. в Германия.