Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола даде повече от интересен отговор на въпрос свързан със звездата на Барселона Лионел Меси. Аржентинецът е свързван с трансфер при „гражданите“, след като през лятото изрази желание да напусне „каталунците“.

Слуховете за подобен трансфер се усилиха вчера, след като Гуардиола, с когото работеха успешно в тима на Барса, подписа нов договор с Ман Сити.

„Може би хиляда пъти съм отговарял на този въпрос. Дано Меси остане в Барса. Договорът му обаче изтича и не зная какво му минава през главата. До летния пазар има още много“, заяви Пеп на пресконференция си днес.

 „Чувствам огромна признателност към Барселона и всичко, което клубът е направил за мен. Меси е футболист на Барселона. Като привърженик на Барса бих искал Меси да прекрати кариерата си там“, сподели Гуардиола, който коментира и новия си контракт.

„Говорих два-три пъти с президента и това ми помогна да взема решението. Оставам заради много причини. Оставам заради отбора, града, организацията, заради всичко, което ни предстои да направим, както и заради това, че клубът показа ценности и не освободи никого по време на пандемията. Освен това плати бонуси на всички служители в клуба“, каза още испанецът.