Отборът на Манчестър Сити вярва, че може да вземе голямата звезда на Барселона Лионел Меси през следващото лято, след новината от преди няколко часа за новия двугодишен договор на мениджъра Пеп Гуардиола, твърди „Eurosport Spain“.

Сити беше фаворит за подписа на Меси през изминалото лято, след като аржентинецът заяви, че иска да напусне Барселона след унизителното им поражение с 2:8 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига и публично обяви, че не е доволен от работата на вече бившия президент на „каталунците“ Хосеп Мария Бартомеу.

Меси обаче в крайна остана, след като Барселона настоя, че клаузата за откупуване от 700 милиона евро все още е валидна.

Ръководните фактори в Манчестър Сити Феран Сориано и Чики Бегиристайн, които са работили и в Барса, сега подготвят оферта, с която се надяват да изкушат шесткратния носител на „Златната топка“ да се премести на „Етихад“.

„Гражданите“ ясно обявиха намерението си да удължат договора на Пеп Гуардиола и в тима смятат, че бившият треньор на Барселона ще играе решаваща роля в убеждаването на Меси да се присъедини към клуба от Англия. Друг фактор може да бъде и оставането на Серхио Агуеро, който е съотборник и много близък приятел на Меси в аржентинския национален отбор.