Изненадата на този сезон в Шампионската лига определено е АПОЕЛ Никозия. Вратарят на кипърците Дионисис Хиотис дори си позволи да прогнозира евентуално класиране на тима на финала през май.

След успеха си през миналата седмица АПОЕЛ се превърна в първия кипърски отбор, достигнал този етап на надпреварата. Малко хора смятат, че отборът може да достигне по-напред, но Хиотис, героят на двубоя с Лион, вярва че приказката може да продължи и след четвъртфиналите.

„Никой не знае какво може да се случи“, призна вратарят пред Goal.com. „След всичко, което направихме, никой не може да предвиди как ще свърши всичко. Справихме се дотук и мечтата ми е да видя АПОЕЛ на финал на Шампионската лига. Осъзнавам, че ще е много трудно, но когато мечтаеш върхът е крайната цел.“

Хиотис призна, че се надява жребият в петък за последните осем да е благоприятен за тима му. „Най-добре ще е да избегнем Барселона, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен“, добави стражът.

„Честно казано, никога не съм си представял, че ще стигнем дотук, но успяхме, защото вярваме в себе си. Ние изживяваме мечтата си, трудно е да го повярваме. Ще ни отнеме време да го възприемем. Толкова неща се промениха. Навсякъде хората ме спират и ме заговарят. Един ден ще имам да разказвам много истории, свързани с приключението ни тук", завърши Хиотис.