Кипърският Апоел Никозия започна с победа участието си в Шампионската лига, след като съумя да направи пълен обрат срещу солидния тим на Зенит Санкт Петербург в група H. Домакините се наложиха с 2:1 над руския тим, който доигра мача в числено намален състав заради червения картон на Бруно Алвеш в последните минути на двубоя.

Константин Зирянов даде преднина на тима от Петербург в 63-ата минута. Играчите на тима от Никозия обаче стигнаха до трите точки с два бързи гола, които дойдоха само в рамките на две минути. Първо Густаво Мандука изравни в 73-ата минута, а две по-късно Аилтон хвърли в екстаз феновете на домакините, изпълнили стадион ГСП.

В другия мач от същата група, по подобие на Апоел, Порто също записа победа обръщайки резултата от 0:1 срещу Шахтьор Донецк. И в този двубой гостите приключиха мача с по-малък брой футболисти, като в случая украинците завършиха с девет човека.

Гостите поведоха още в 12-ата минута с гол на Адриано. Звездата на Порто Хълк, който в деветата минута пропусна от бялата точка се реваншира и доведе нещата до 1:1 след половин час игра, а през втората част домакините успяха да изковат успеха си. Пет минути преди края на полувремето гостите останаха с десет човека, след като Ракитский бе пратен преждевременно в съблекалните.

Клебер направи резултата 2:1 в началото на втората част, а в 80-ата минута Чигрински също бе изгонен от игра, което допълнително улесни футболистите на Порто за крайния успех.


szólj hozzá: P0-1S
szólj hozzá: P1-1S
szólj hozzá: P2-1S