Тази вечер най-комерсиалният европейски турнир Шампионската лига ни предоставя нови два вълнуващи сблъсъка.

Безспорно приковаващият вниманието двубой ще се състои в испанската столица Мадрид. В него от 22:00 часа на „Сантяго Бернабеу“ един срещу друг ще излязат хегемонът в турнира Реал Мадрид срещу шампионът на Англия Манчестър Сити.

Двата тима ще са пределно мобилизирани да спечелят турнира. Кралският клуб иска да завоюва 14-а корона на Шампионската лига, докато „гражданите“ ще рискуват всичко, за да покорят европейският връх. За англичаните допълнителна мотивация ще бъде наказанието от две години за участие в европейските клубни турнири, както и това, че битката за титлата на Острова е изгубена от високо летящия Ливърпул.

Манчестър Сити достигна без особени проблеми до 1/8-финалите на надпреварата печелейки своята група С след 4 победи и 2 равенства.

Същото до голяма степен важи и за Реал Мадрид, който в завърши на втората позиция в група А зад ПСЖ. Кралският клуб спечели 3 победи, допусна една загуба и инкасира 2 равенства.

Сблъсъкът между двата тима идва след фиаско на Реал срещу Леванте и с мисъл за предстоящото Ел Класико в неделя на „Сантяго Бернабеу“.

Зинедин Зидан няма да може да разчита на Еден Азар и трайно контузеният Маркос Асенсио.

От своя страна Пеп Гуардиола няма проблеми около състава си и единствено няма да разполага с Лерой Сане.

Мадридчани ще се уповават и на статистиката, която сочи, че те нямат загуба от Манчестър Сити в досегашните си 4 двубоя.

Другият 1/8-финал изправя един срещу друг Лион и Ювентус, на пръв поглед Давид срещу Голиат, но да видим. На стадион „Групама“ „бианконерите“ ще са решени да приключат всичко още при гостуването си, но „хлапетата“ не бива да бъдат подценявани.

Французите ще излязат освободени психически и ще се опитат да докажат класата си. От друга страна италианският гранд за пореден път е слаган в графата на фаворитите в турнира.

Лион се класира за тази фаза след трудна битка в група G с РБ Лайпциг, Бенфика и Зенит. „Хлапетата“ записаха 2 победи, 2 равенства и 2 загуби като завършиха на втората позиция на точка от „лисабонските орли“ и руския гранд.

От своя страна Ювентус не изпита затруднения в група D и след 5 победи и 1 равенство спечели убедително пред Атлетико Мадрид.

В момента Лион не се намира в най-доброто си състояние като заема 7-ата позиция в Лига 1, редувайки силни с изключително слаби мачове.

Ювентус е лидер в Серия А и идва в добро настроение във Франция. Възпитаниците на Маурицио Сари все пак ще имат мисъл и за предстоящото дерби с Интер в неделя.

Статистиката преди днешния сблъсък е изцяло на страната на Ювентус. В досегашните четири двубоя между двата тима "Бианконерите" имат 3 победи и 1 равенство, като никога не са губили от "Хлапетата".

Треньорът на Лион Руди Гарсия има много проблеми като няма да може да разчита на Мемфис Депай, Рафаел дос Сантос, Юсуф Коне и Джеф-Рене Аделаид.

Маурицио Сари пък няма да може да използва Дъглас Коста и Мерих Демирал, а участието на Сами Кедира и Гонсало Игуаин е под въпрос.