Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е изненадан от начина, по който Динамо Загреб се е защитавал в мача, завършил 2:0 в Шампионската лига снощи. Хърватите капитулираха едва в 67-та минута и като цяло стояха много добре на терена в Англия. 

"Отбраната на Динамо работеше много добре. Дори когато вкарахме първия гол, техният бранител беше с нашия футболист и буквално сантиметри се оказаха решаващи. Не очаквах да играят така дълбоко обаче."

"Нямат нито един удар в нашата врата, като изключим 1-2 статични положения, до които стигнаха. Но в защита играха много добре. Спечелиха много единоборства и почти винаги предугаждаха нашите действия и ни неутрализираха. Ето затова Динамо Загреб заслужава уважение, ето затова се получи истинска битка", заяви Гуардиола.

Отборът му стигна до победата с голове на Рахим Стърлинг в 66-ата минута и Фил Фодън в 90-ата след асистенция на появилия се като резерва Стърлинг.

"Гарантирам, че в следващите няколко години отборът ще играе по-добре, отколкото днес. Някой може да ви казва, че днес сме се представили на добро ниво, но това не ме интересува. Сега имаме добро движение, но трябва да подобряваме завършващата фаза."

"Рахийм Стърлинг вкара гол и подаде за още един, но не съм доволен напълно. Центриранията му се получаваха. Доволен съм от включването на Фодън- един 19-годишен талант, който трябва да има все повече и повече минути. В бъдеще ще се превърне в много важен играч", каза още Гуардиола. /БТА