Кристиано Роналдо е изпълнен с оптимизъм, че ще участва в първия четвъртфинален мач с Аякс в Шампионската лига на 10 април, че даже и постна статус в социалните мрежи: "Аякс, аз идвам!". Но този негов оптимизъм може да се окаже малко прибързан. 

Според вестник "ТутоСпорт", лекарският щаб на "бианконерите" няма да рискува излишно здравето на най-скъпата си звезда и той ще се появи на терена в първия мач с холандците, единствено ако е напълно възстановен. Засега той е готов за мача под 50% и на толкова се оценява вероятността да се появи в него към момента. 

Но португалецът показва, че е упорит до болка и постави ли си цел, прави абсолютно всичко по силите си, за да я изпълни. Той тренира по два пъти на ден между сесиите с физиотерапия и рехабилитация. Роналдо прави и занимания в басейн, за да увеличи по този начин издръжливостта си и в същото време да намали натоварването върху контузеното място. 

Засега е ясно със сигурност, че той няма да участва в двата мача в Серия А до 10 април - срещу Каляри и Милан. И въпреки всичките му усилия, по-вероятно изглежда Юве да го запази за реванша седмица по-късно, където вече ще може да се развихри напълно здрав.