Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нямаше как да бъде по- развълнуван след вчерашната победа над Кристъл Палас с 2:0, като по този начин се класираха за Шампионската лига. „Мърсисайдци“ завършиха сезона в серия от десет мача без загуба в първенството и приключват на третото място.  

Gulliver/GettyImages
92 снимки

„Невероятно е! По-хубаво е, отколкото можех да си мечтая. Искахме да изпитаме това усещане в толкова важен мач и да имаме подкрепата на фантастичните ни фенове. Третото място в крайното класиране е чудесно. Още не мога да повярвам. Трябва да отдадем дължимото на футболистите. През последните седмици бяхме перфектни“, сподели щастливият Клоп, който похвали специално двамата централни бранители Рис Уилямс и Натаниел Филипс.

„Рис Уилямс и Натаниел Филипс играха с болки, буквало бяха изрязани и зашити. Рис дори не тренира в предишните три дни. Джорджиньо Вайналдум си тръгва, но всички продължаваме да го обичаме от дъното на душите си. Ще ни липсва. В крайна сметка преминаването на футболистите от един в друг клуб е нещо нормално“, продължи германецът.

„Сега започва ваканцията ми. Чувствам се така, сякаш сезонът е продължил две години. След три седмици отново ще съм на линия и започваме подготовка за новия сезон“, каза още Клоп.