Петкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси започва своята 15-та еврокампания в Шампионската лига с тима на Барселона.

Тази вечер Барса приема ПСВ Айндховен в първи мач от група "В", където са още тимовете на Интер и Тотнъм. 

Днешният съперник на каталунците е един от малкото, на който Меси не е реализирал попадения. Ако все пак той се разпише, това ще бъде неговата 30-та жертва в Шампионската лига. Лидер по показателя за вкарани голове на най-голям брой отбори в надпреварата е легендата на Реал Мадрид - Раул Гонсалес Бланко - с 33. Кристиано Роналдо пък се е разписвал срещу 32 съперника.

Рубин Казан, Атлетико Мадрид, Интер, Ливърпул, Бенфика и Удинезе са също тимове, на които Меси не е вкарал гол, въпреки че се е изправял срещу тях.

Меси дебютира през 2003/2004г. в най-комерсиалната клубна надпревара, като е вкарал попадение във всеки един от сезоните, в които е участвал - общо 100 гола в 125 мача. 

Това нарежда аржентинеца на второ място във вечната голмайсторска листа на турнира с 25 гола по-малко от нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо.

Най-много попадения геният от Росарио има през сезон 2011/2012 - 14. Той също така успява да вдигне трофея цели четири пъти с екипа на каталунците - през 2006, 2009, 2011 и 2015г. 

Арсенал, от друга страна, е любимата жертва на Лео, като той вкарва девет попадения в шест мача. Меси отбелязва цели четири наведнъж на "топчиите" при успеха с 4:1 на "Камп Ноу" в един шеметен рецитал в четвъртфиналите на надпреварата през 2009/2010г. Срещу Байер Леверкузен пък Меси има най-много попадения в един мач - 5.  

Рекордите са нещото, с което аржентинският магьосник съществува паралелно през цялата си кариера. Меси гони своята 30-та жертва. Със сигурност знае как да я повали.