Старши треньорът на ПСВ Айндховен Марк Ван Бомел заяви, че е помолил своите футболисти да не искат фланелката на звездата на Барселона Лионел Меси още на полувремето на мача на „Камп Ноу“ от Шампионска лига.

„Ако излезем с мисълта да загубим, с колкото е възможно по-малко, по-добре да си бяхме останали вкъщи. Много е трудно да постигнеш добър резултат тук, но веднъж или два пъти в годината се случват изненади. Ако не излезем позитивно настроени в мача, по-добре да си бяхме останали в Айндховен“, коментира Ван Бомел.

„Барселона не се намира в най-оптимална форма, но ние също така ще се нуждаем от най-доброто, на което сме способни, за да спечелим“, добави треньорът на ПСВ.

„Лично аз не се интересувам от това кой ще взема фланелката на Лионел Меси. Ако спечелим мача, нека я вземе, който поиска. Единственото, което помолих моите футболисти е да не искат фланелката на Меси още на полувремето“, продължи бившият играч на Барселона.

„Много е трудно да променим изцяло нашия стил на игра само за един конкретен мач. Разбира се, че сме подготвени с план „Б“, но нека първо разчитаме на нашия план „А“. Барселона не е само Меси. Вярно е, че той е най-добрият в света, дори когато не печели „Златната топка“, каза още Марк ван Бомел.