Отборът на Аякс се класира за групите на Шампионска лига след минимален успех с 1:0 в Амстердам срещу Апоел Никозия от Кипър. Това е общият резултат от двете срещи след нулевото реми в първия мач между двата тима в Никозия. Героите за миналогодишният полуфиналист в Шампионска лига бяха полузащитникът Едсон Алварес, който вкара в 43-та минута след центриране от свободен удар, както и Душан Тадич, който оформи крайното 2:0 в 80-та минута.

През целия двубой холандския гранд имаше огромно териториално предимство, като това предимство беше материализирано чак в края на първата част. След изпълненеи на свободен удар от Хаким Зиех най-съобразителен се оказа Едсон Алварес, който направи резултата 1:0.

В началото на второто полувреме на „Амстердам Арена“ зрителите станах свидетели на отменен гол. В 50-та минута Алварес свали топката след ново центриране, като Клаас-Ян Хунтелаар вкара. Две минути по-късно обаче, след преглеждане на ситуацията от видео-асистент рефера, се видя, че Алварес е бил в положение на засада.

Все пак второто попадение за амстердамци дойде, макар и късно в срещата. След комбинация между Хунтелаар и Тадич сърбинът пласира чудесен удар в долния ъгъл на вратата на Апоел Никозия, който оформи крайното 2:0 и подпечата мястото на Аякс в жребия, който ще се проведе в четвъртък.