Въпреки отличният мач на аржентинеца Серхио Агуеро, Атлетико Мадрид не успя да победи Челси при домакинството в двубоя между двата тима от група „D” на Шампионската лига.

Мачът на стадион „Висенте Калдерон” в испанската столица приключи при равенство 2:2, а двата гола за домакините бяха именно на Кун Агуеро, който по ирония на съдбата беше трансферна цел номер едно за лондончани през лятото. Челси пък имаше своята звезда в лицето на Дидие Дрогба, който също на два пъти бе точен във вратата на домакините.

Резултатът в мача бе открит едва в 66-ата минута на срещата, въпреки че през първата час и двата тима имаха своите възможности пред противниковата врата. Агуеро се възползва отлично от пас на Антонио Лопес отляво и след като топката се отклони от главата на защитника Джон Тери нямаше проблем да отбележи първия гол за своя тим в тазгодишното издание на Шампионската лига. Попадението също бе и първото допуснато от Челси тази година в турнира.

Останалите три гола в срещата паднаха в последните осем минути на мача. Дидие Дрогба успя да изравни за Челси в 82-ата минута. Нападателят бе точен с глава след прецизно центриране на Флоран Малуда отляво. Две минути преди края на редовното време отново Дрогба бе в прегръдките на своите съотборници, когато изцяло обърна развоя на мача с нов гол във вратата на мадридчани. Дрогба поби отлично през отбраната на домакините и въпреки че първият му удар бе отразен от стража на Атлетико, при добавката нападателят не сгреши.

Това обаче не бе всичко в мача. Агуеро успя да спечели точката за своя тим с точен изстрел в 90-ата минута на двубоя. Аржентинецът изпълни по перфектен начин свободен удар от около 25 метра пред вратата на Петер Чех за 2:2.

В другия двубой от групата Порто излъга тима на Апоел с гол на колумбийския нападател Фалкао шест минути преди последния съдийски сигнал.

Така след днешните резултати Челси и Порто си осигуриха участие на 1/8 финалите на Шампионската лига.Двата тима са съответно първи и втори в подреждането с десет и девет точки в актива си. Атлетико се изкачи на третата позиция със скромните две точки, а Апоел е последен с една.