Ливърпул – Челси 0:0 /първо полувреме/, 3-ти кръг, Купа на Лигата, „Анфийлд“

Играчите на Ливърпул създадоха първата опасност в мача в 4-та минута, когато Наби Кейта отправи много хубав удар, но Уили Кабайеро успя да спаси.

Домакините имаха претенции за дузпа в 9-та минута, когато топката се докосна до ръката на Франсеск Фабрегас, но съдията Кевин Френд прецени, че няма основание да свири дузпа за Ливърпул.

Уилиан отправи далечен удар в 13-та минута, но ударът му бе отразен от Симон Миньоле.

Челси направи много сериозен пропуск в 17-та минута, когато Франсеск Фабрегас пусна перфектен извеждащ пас към Алваро Мората, който изскочи сам срещу Миньоле, но стреля от много трудна позиция и вратарят на Ливърпул спаси. След това отбитата топка попадна отново в Мората, който стреля от много малък ъгъл и не успя да порази целта.

Челси организира нова много добра атака в 19-та минута, когато Уилиан комбинира с Алваро Мората, който финтира Матип в наказателното поле на Ливърпул, след което стреля, но Миньоле успя да спаси.

Наби Кейта симулира в наказателното поле на Челси в 31-та минута, но съдията остави ситуацията без последствия.

Ливърпул направи страхотна контраатака в 37-та минута, когато Даниел Стъридж подаде към Наби Кейта, който напредна и стреля, но Уили Кабайеро спаси.

Ливърпул направи нов много сериозен пропуск в 39-та минута, когато Джердан Шакири центрира в наказателното поле на Челси, където Садио Мане бе изпуснат и стреля с глава, но Кабайеро плонжира и спаси.