Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед излизат един срещу друг във финала за ФА Къп днес. Мачът на “Уембли” започва в 17:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT 2, а Gong.bg може да проследите всичко най-интересно.
 
Сблъсъкът между градските съперници е повторение на миналогодишния финал, когато "гражданите" спечелиха с 2:1. При победа и днес Манчестър Сити ще се стане първият отбор, триумфирал в две поредни години във Висшата лига и ФА Къп. 
 
Тимът на Пеп Гуардиола е фаворит в срещата тай-вече заради ужасяващото представяне на съперника си в Премиършип. Манчестър Юнайтед завърши на 8-ото място, което е най-слабото класиране на отбора от създаването на Висшата лига. Евентуално поражение на “Уембли” днес ще остави “червените дяволи” едва за втори път извън европейските турнири.
 
Манчестър Юн ще трябва да се справя без контузения Хари Магуайър, но добрите новини са повече - Лисандро Мартинес, Виктор Линдельоф и Антони Марсиал са възстановени и могат да играят във финала.
 
Само преди две седмици женският отбор на Манчестър Юнойтед спечели ФА Къп след победа с 4:0 над Тотнъм на "Уембли". Феновете на "червените дяволи" се надяват и мъжете да повторят успеха на дамите и да се реваншират отчасти за срамния си сезон. 
 
Евентуален триумф на “гражданите” ще зарадва Челси и Нюкасъл. Победа на Сити ще прати лондончани в Лига Европа вместо в Лига на конференциите, а за "свраките" ще означава аут от евротурнирите.