Отборът на Франция победи с 2:1 като гост Белгия в мач от група 2 на Лига А на турнира УЕФА Лига на нациите. 

Попаденията за успеха реализира Коло Муани, докато за домакините вкара Люис Опенда. Юри Тилеманс изпусна и дузпа при 0:0, а в края на мача „петлите“ трябваше да се справят с човек по-малко, след като Орелиан Чуамени получи втори жълт картон.

Италия е начело в групата с 10 точки след успех над аутсайдера Израел, докато Франция е с 6 на втората позиция. Белгия е на 3-о място с 4 пункта.

През голяма част от мача селекцията на Доменико Тадеско беше по-добрият тим на терена, но въпреки това класата на съперника се оказа решаваща за крайния изход.

В 19-ата минута белгийците поискаха дузпа за нарушение, което наложи ВАР да преразгледа този ключов момент от мача. Уилям Салиба се подхлъзна и падайки на терена в наказателното поле фауилира Опенда. След преразглеждането на ситуацията, реферът отсъди наказателен удар, изпълнен над вратата от Тилеманс. Резултатът остава 0:0.

В 33-ата минута съдията отсъди втора дузпа, този път в полза на Франция за умишлена игра с тъка на Ваут Фаес, който падайки на земята се опита да спре топката непозволено. Коло Муани не сгреши за 1:0.

Домакините изравниха за 1:1 малко преди почивката. В добавеното време на първото полувреме топката влезе в мрежата на Франция, след преразглеждане от ВАР реферът потвърди попадението на Люис Опенда, дошло след майсторска атака на тима.

В 52-ата минута Осман Дембеле направи страхотен пробив през центъра, опита удар от средно разстояние, но пропусна на косъм от лявата греда.

В 57-ата минута реферът не зачете попадение за "петлите" заради Ирфан Пелто, въпреки че Муани засече топката.

В 63-ата минута Коло Муани направи резултата 2:1. Той скочи най-високо, за да засече перфектно центриране на Люка Дин и да нанесе отблизо удар с глава.

Отборът на Франция остана с човек по-малко в 76-ата минута, след като Орелиен Чуамени извърши груб фаул срещу Тилеманс, което бе втори жълт картон за него. 

В продължението Джереми Доку падна на тревата след намеса на защитник. Всички играчи се впуснаха в преследване на съдията, но той не отсъди наказателен удар.



Белгия: 1. Коен, 2. Дебаст, 4. Фаес, 3. Теате, 21 Кастан, 17. Де Кетеларе, 18. Мангала, 8.Тилеманс, 7. Доку, 9.Опенда, 10. Тросар.

Треньор: Доменико Тадеско

Франция: 16. Менян, 5. Кунде, 17. Салиба, 15 Конате, 3.Дин, 8. Чуамени, 13.Коро, 14.Гендузи, 7. Дембеле, 12. Коло Муани, 20. Баркола.

Треньор: Дидие Дешан