От днес клубният футбол отстъпва място на националните отбори. Тази вечер ще се играят 10 мача от Лигата на нациите. Каналите на DIEMA XTRA ще Ви направят съпричастни с всички най-интересни двубои, а по традиция на сайта Gong.bg също ще може да наблюдавате част от срещите в нашата специална секция LIVESTREAM.
 
С най-голям интерес се очаква двубоят от елитната дивизия “А” между Италия и Белгия в група 2. Скуадрата е лидер с пълен актив след победи като гост над Франция и Израел. В другата среща "петлите" без Килиан Мбапе и отказалия се Гризман излизат срещу аутсайдера Израел на неутрален терен в Будапеща.
 
Четири срещи ще се изиграят в дивизия “В”. В група 2 Англия приема Гърция в директен спор за първото място. И двата отбора нямат загуба, след като спечелиха двата си мача досега. Тимът на южната ни съседка обаче има предимство в класирането заради по-добрата си голова разлика. Финландия - Република Ирландия е другият двубой от групата. 
 
В група 3 този кръг може да завърже битката на върха. Австрия ще преследва задължителна победа над Казахстан в Линц, а Ерлинг Халанд и компания посрещат тима на Словения.
 
В третото ниво на Лига на нациите ще се изиграят две срещи от група 4. Водачът в таблицата Република Северна Македония гостува на Латвия с амбицията да добави нови 3 точки. Амбициозната селекция на Армения пък се цели в победа над Фарьорските острови, която дори може да ги изкачи на върха, ако преди това другият сблъсък е завършил наравно.
 
Програмата за деня се допълва от два мача в дивизия “D” - Гибралтар - Сан Марино и Молдова - Андора.
 
Програма на мачовете от Лига на нациите за днес, 10 октомври:
 
19:00 Молдова - Андора DIEMA SPORT
 
19:00 Латвия - Северна Македония DIEMA SPORT 3
 
21:45 Израел - Франция DIEMA SPORT
 
21:45 Англия - Гърция DIEMA SPORT 2
 
21:45 Италия - Белгия DIEMA SPORT 3
 
21:45 Норвегия - Словения Gong.bg
 
21:45 Финландия - Ирландия Gong.bg
 
21:45 Австрия - Казахстан Gong.bg
 
21:45 Гибралтар - Сан Марино Gong.bg
 
21:45 Фарьорски острови - Армения Gong.bg